Origami karácsonyfa

Közeleg a Karácsony, és ilyenkor mire is vágynánk jobban két ajándékbeszerző túra között, mint egy kis karácsonyi origamizásra? Most megtudhatjátok, hogy hajtogathattok karácsonyfát – nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnhet, érdemes megpróbálni!

Alapanyagok:

1-1 kör fehér vagy zöld papírból, melyeknek átmérője:  18 cm, 24 cm (ha nagy fát akarunk, kell még egy 30 cm-es is)

Az ábrákat megnézhetitek itt: http://s1.images.www.tvn.hu/2008/12/10/23/29/www.tvn.hu_ffad1ad1bf3b84716f59b3c969bc6863.jpg

Elkészítés:

1. A kört hajtsuk félbe, majd a kapott félkört szintén. Nyissuk szét a papírt, és az ellentétes oldalakat nyomjuk össze.

2.  Tegyük a formát a munkaasztalra (2. kép), majd az egyik fület nyissuk szét (3. kép). A jobb oldali fület hajtsuk balra, majd a következő fület ismét nyissuk szét! A balra hajtott fület hajtsuk vissza a jobb oldalra, így a 4. képen látott formát kapjuk. A maradék két fület is nyissuk szét (5. kép). Hogy 16 hajtásvonalat kapjunk, ismételjük meg a munkamenetet a 3. lépéstől az 5. lépésig.

3. A csúcsokból vágjunk le 2 mm-t, majd fordítsuk meg a kapott csillagokat.

4. A hajtásokat mindkét oldalon osszuk el egyenletesen, majd simítsuk le, és ha szükséges, tapétavágó késsel igazítsuk ki.

5. A belső vonalon vigyünk fel a hajtásvonalakra ragasztót, majd méret szerint ragasszuk egymásba a csillagokat (a legnagyobbat legalulra).

6. Vágjunk ki két ezüst színű csillagot, majd ragasszuk őket össze úgy, hogy illesszük közéjük egy 4 cm-es drót végét. A drótra fűzzünk fel egy gyöngyöt, majd szúrjuk át a fenyő csúcsán. Ha szükséges, ragasztóval rögzítsük.

Ilyen szép lesz a kész karácsonyfa…

forrás: http://aliens6.xfree.hu/135740

forrás: http://aliens6.xfree.hu/135740

Az írásra így tudsz hivatkozni, ha felhasználod: Englert Vivien (2009) Origami karácsonyfa. japanfelderito.hu. http://japanfelderito.hu/origami-karcsonyfa/